e-Maškare 2021.

PROGRAM VIRTUALNIH MAŠKARA U CRIKVENICI 2021.


Sa željom da se i ove godine ljubitelji maškara okupe i druže i sačuva bogata maškarana tradicija, Crikvenica će u 2021. maškare u potpunosti preseliti u virtualni svijet.

Dakle, u 2021. će se maškarana ekipa družiti na društvenim mrežama i kanalima, prvenstveno na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica.

 

TRADICIJSKA DOGAĐANJA

U subotu, 9. siječnja u centru Crikvenice biti podignuta maškarana zastava, gradonačelnik Damir Rukavina će tradicionalno predati ključ grada meštru crikveničkih maškara Damiru Beniću, čime će početi simbolična vladavina maškara u virtualnom svijetu. U centru grada će se izvjesiti ovogodišnji mesopust, krivac za svo zlo u 2020., čije će se suđenje i paljenje 17. veljače ove godine dočekati s posebnim nestrpljenjem. Prije no što krivac bude simbolično osuđen, spaljen i porinut u more, čitat će se tradicionalna šentenca.

 

MAŠKARANI VREMEPLOV

Ove će godine posebnu ulogu imati maškarani vremeplov, odnosno sjećanja i uspomene na maškarane dane koji su za nama. Sukreatori zanimljivih sadržaja, koji će pomoći da virtualne maškare budu što raznolikije bit će posjetitelji. Turistička zajednica Grada Crikvenice poziva sve maškarone da putem društvenih mreža pošalju svoje fotografije, ispričaju anegdote, otkriju maškarane tajne, najdraža sjećanja i slično. Održat će se i izložba starih fotografija, objaviti razne zanimljivosti i kratki video-isječci u kojima će iskusni maškaroni ispričati crtice iz davnih crikveničkih maškaranih dana.

 

E-RADIONICE I ANIMACIJA

Organizirat će se virtualne radionice, čiji će sudionici, uz ostalo, moći naučiti i kako izraditi jednostavnu masku za lice ili kako pripremiti tradicionalne maškarane slastice.