Izbor prve mačke maškara

Zadovoljstvo nam je pozvati predstavnicu ili predstavnice Vaše karnevalske udruge, grupe ili mjesta na sudjelovanje u izboru Prve mačke maškara, koji će se održati 23. siječnja 2011. u maškaranom šatoru u Crikvenici.  Izbor se temelji na tradiciji staroj više od 70 godina te se upravo na ovaj način tu tradiciju  nastoji održati.

Kandidatkinja mora ispuniti sljedeće kriterije:
– biti ženskog spola
– biti punoljetna
– biti komunikativna i šarmantna
– poznavati karnevalski duh i tradiciju našeg kraja

Pri prvom izlazu kandidatkinja je dužna predstaviti se u karakterističnoj odori grupe, sama ili u pratnji najviše 4 predstavnika svoje karnevalske grupe. Karnevalska grupa je  dužna osmisliti i izraditi kostime za svoju kandidatkinju kao i za sve članove svoje grupe koji sudjeluju u programu.

Za drugo predstavljanje samih kandidatkinja preporuča se da kandidatkinje imaju na sebi kostim mačke – zaštitni znak izbora.

Prijavljena kandidatkinja i njezina karnevalska grupa svojom prijavom prihvaća uvjete organizatora te je dužna poštivati dogovoreni termin proba i sudjelovanja u manifestaciji.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Voditelj manifestacije: Kornelija Barac

Prijave na broj tel. 241-051 ili gordana@tzg-crikvenice.hr do 18. siječnja 2011.

Prijavnica – izbor mačke 2011.doc

Prijavnica – izbor mačke 2011.pdf

Foto: Dino Lovrić
Foto: Igor Car

Tea Milat izabrana za prvu mačku crikveničkih maškara.
U nedjelju, 23. siječnja 2011. se u popodnevnim satima u crikveničkome šatoru održao izbor ovogodišnje prve mačke maškara. Svako je mjesto predložilo barem jednu predstavnicu, a natjecale su se: Ana Bolf iz Jadranova (Jakovarske krabulje), Tea Milat iz Dramlja (Udruga mladeži “Sveta Jelena” Dramalj), Tamara Pristušek iz Crikvenice (Karnevalska udruga “Kirci”), Korina Maljković i Iris Šarlija iz Crikvenice (Udruga za narodne običaje “Gornji kraj”), Ljiljana Kvenić i Ružica Kostrenčić iz Crikvenice (Udruga umirovljenika Grada Crikvenice “Sunce”) te Nikolina Antić i Marija Lončarić iz Selca (Udruga mladih “Selce”). Kandidatkinje su se u prvome izlasku predstavile u odori svoje grupe, a u drugome u kostimu mačke, zaštitnome znaku izbora. Članovi žirija su bili: Ljiljana Šegulja i Ivan Grbčić iz Jadranova, Emil Stanić i Dino Domijan iz Dramlja, iz Crikvenice Slavica Car i Senko Smoljan, zamjenik Gradonačelnika Grada Crikvenice, Sandro Antić i Mario Marijanović iz Selca, Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice, Draženka Antić, prošlogodišnja prva mačka maškara te predsjednik žirija Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice. U pauzi je posjetitelje zabavljala grupa “Trend”, a nakon toga je predsjednik žirija objavio rezultate. Prva mačka crikveničkih maškara za 2011. godinu je Tea Milat s ukupno 102 boda, 1. pratilja Korina Maljković (94 boda) te 2. pratilja Marija Lončarić (93 boda).