USKORO MAŠKARE 2016. U CRIKVENICI

Siječanj je rezerviran za početak najveselijih dana u godini. Najluđe maškarane zabave, rasplesane povorke, originalne maske, tradicionalno pozdravljanje maškaranih grupa i udruga, čajanke i tombole te još puno maškaranih iznenađenja – sve to uskoro očekuje posjetitelje Rivijere Crikvenice.

Maškare 2016. u Crikvenici počinju 9. siječnja, a trajat će sve do 10. veljače 2016. Tradicionalnim preuzimanjem gradskoga ključa iz ruku Gradonačelnika Grada Crikvenice, maškare će zasjesti na vladarski tron i veseliti nas nekoliko tjedana. Na novoj lokaciji održavanja subotnjih zabava – Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, svoje će savršeno mjesto na plesnome podiju pronaći brojni maškarani i nemaškarani posjetitelji. Za izvrsnu atmosferu, ples, pjesmu i puno smijeha do ranih jutarnjih sati pobrinut će se poznata glazbena lica s hrvatske estrade, poput Mladena Grdovića, Dražena Zečića ili Maje Šuput.

Dvije tradicionalne maškarane povorke, Velika i Dječja, ujedinit će se u nedjelju, 24. siječnja. Povorke iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika, čije maštovite i privlačne maske, pjesma i radosno paradiranje uz glazbu i ples zabavljaju brojne posjetitelje.

Neovisno o tomu hoćete li se maskirati ili ne, vaši će vam domaćini za dobrodošlicu pripremiti posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane za vrijeme trajanja Maškara, ujedinjene pod nazivom “Vesela maškarana škrinjica”, a popis pogodnosti pronađite na letku ili web stranici www.maskare.net.

Čitanje duhovite šentence 10. će veljače podsjetiti na događanja u protekloj godini, potom će početi simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i loše dane u 2015. te će naposljetku biti spaljen. Bubnjevi i tradicionalna pjesma maškaranih grupa dozivat će proljeće, a ljubitelji maškara pohraniti maske na sigurno do sljedeće prilike.

Čekamo vas na Maškarama u Crikvenici, a uzbudljivo i razigrano bit će i na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica, stoga svakako zavirite.
Opustite se, nasmijte i pravac na najveseliju maškaranu rivijeru!