UPUTE ZA SUDIONIKE DJEČJE POVORKE 9.2.2014. od 14 sati

Sukladno informacijii Pomorskog ureda u Rijeci, koji svakodnevno izvještava javnost putem medija o detaljnoj vremenskoj prognozi, vrijeme bi u nedjelju popodne trebalo biti pogodno za održavanje Dječje povorke (kiša i jugo prestaju oko 10:00 sati). Iz tog razloga smo se kao organizatori odlučili održati povorku, kako je i planirano.

Dakle, djeca se okupljaju od 13:00 sati nadalje ispred Hotela “Miramare” u Crikvenici.

Ukoliko dolazite autobusom, možete s vozačem dogovoriti da autobusom dođete u centar, prođete preko autobusnoga kolodvora, Trga Stjepana Radića kroz Strossmayerovo šetalište i dođete točno na mjesto okupljanja, dok autobus nastavlja kroz Ulicu bana Jelačića te Ulicu braće Buchoffer prema centru. Autobusi se mogu uputiti prema parkiralištu kod Doma zdravlja, gdje čekaju povratnu vožnju.

Ukoliko dolazite automobilom, preporučamo da parkirate na parkiralištu “Obala” u centru Crikvenice (pokraj autobusnoga kolodvora), kako sigurnost djece na mjestu okupljanja ne bi bila ugrožena čestim prolaskom automobila. Potom se djeca uz pratnju roditelja mogu pješice uputiti na mjesto okupljanja, jer od parkirališta “Obala” do Hotela “Miramare” ima svega nekoliko minuta hoda.

Nakon što djeca dođu na dogovoreno mjesto, djecu i voditelje grupa preuzimaju volonteri-organizatori povorke, koji imaju pripadajući broj Vaše grupe (prema programu redoslijeda grupa) i upućuju Vas na mjesto polaska povorke.

U 14:00 sati formirana povorka će krenuti u pravcu šatora (Strossmayerovo šetalište – Trg Stjepana Radića – šator). Planirano je jedno predstavljanje, i to na Trgu Stjepana Radića (ispred Hotela “International”). Molimo grupe da pripreme prigodni program, kako bi se što kvalitetnije predstavile.

Svi roditelji koji moraju biti u pratnji djece obavezno moraju biti omaškarani i pratiti grupu sa strane (ne u povorci). Sve grupe nakon predstavljanja na trgu dobivaju okrijepu u šatoru (slastica i sok). Volonter koji prati grupu će se u suradnji s voditeljem grupe pobrinuti za okrijepu i smještaj djece u šatoru.

Zbog sigurnosti djece nije moguć ulazak roditelja i ostalih gledatelja u šator dok posljednja grupa ne primi okrijepu. Tada će se otvoriti ulaz za sve zainteresirane te slijedi zabava, ples i pjesma uz grupu “Trend”.

U slučaju da ipak bude padala kiša oko 13:00 sati (suprotno prognozi), okupljanje se premješta u sam šator, također od 13:00 do 14:00 sati te Vas u tom slučaju molimo da autobusima dođete do autobusnoga kolodvora. Molimo voditelje grupa da u šatoru potraže svoga volontera s brojem koji Vam pripada i koji će Vam dati sve potrebne informacije. Program i predstavljanje grupa počinje u 14:00 sati.

Za sva pitanja informaciju možete dobiti u Turističko-informativnom centru Crikvenica – kontakt osobe: Gordana Jelenović, telefon 241-051 ili mob. 091/241-0511 ili Tea Car Reljac mob. 091/241-0514.