Ukližimo u peto godišnje doba!

Siječanj je savršeno vrijeme za početak najzabavnijega razdoblja u godini. I ove će zime Rivijera Crikvenica biti zaigrana i, kao što to čini već desetljećima, otvorit će svoja vrata dragim prijateljima i gostima, pokazati im zabavu za sve generacije i na nekoliko tjedana ustupiti vlast maškarama.

Radosni i bezbrižni maškarani dani prepuni smijeha i zabave počinju 11. siječnja, a trajat će sve do 26. veljače. Poslijepodnevni su sati 11. siječnja rezervirani za tradicionalno Maškarano druženje u Matkovićima u Crikvenici. Crikvenička grupa Matkovići ugostit će, kao i prethodnih godina, ostale maškarane grupe s područja grada. Bit će to još jedno veselo druženje, uz zvukove bubnjeva i harmonike, začinjeno smijehom, plesom i pjesmom. Istoga će dana oko 20 h meštar crikveničkih maškara tradicionalno preuzeti gradski ključ iz ruku Gradonačelnika grada Crikvenice, čime će i simbolično biti obilježena njihova vladavina čitavom crikveničkom rivijerom. Podignut će se i zavijoriti maškarana zastava, kao još jedan znak da će nas maškare veseliti nekoliko tjedana.

Već nas u nedjelju, 12. siječnja, očekuje prava maškarana poslastica za djecu i novost u programu – veselo Klizanje pod maskama. Djeca će od 15 h uživati u zabavnom programu na klizalištu u centru Crikvenice. Poslijepodne će proletjeti začas uz animaciju i igre, besplatne klizaljke i face painting za maškarice, a najbolje maske i najspretniji klizači osvojit će nagrade. Prije klizanja će djeca u parku Palih za domovinu s crikveničkim meštom otvoriti njegov ured, zanimljivu ovogodišnju novost. U njemu će meštar svoj djeci koja budu dio maškara predati diplomu kao priznanje da su baš oni nove crikveničke maškarane nade. Klizalište je upravo zbog početka Maškara ostalo otvoreno još cijeli ovaj tjedan. Radno vrijeme je od 10 do 20 h, petak i subotu od 10 do 22 h, a zatvorit će se nakon nedjeljnoga maškaranoga klizanja.