Razgovor s direktoricom TZG Crikvenice Marijanom Biondić

Zima u Crikvenici – kamo, kada i što?

Uz kišu, buru i hladnoću, uspavani zimski dani našem kraju donose i maškarano ludilo, zaigranost, mnoštvo smijeha, plesa i pjesme. Maškare su na crikveničkome području već desetljećima omiljena zabava za sve generacije, koja svakome pruža mogućnost da barem nakratko zaboravi brige i obaveze te postane netko drugi. Maškare 2011. godine u Crikvenici traju od 8. siječnja do 9. ožujka, a vjerujemo da će u zanimljivom i raznovrsnom programu svatko pronaći nešto za sebe. I ove će godine domaćin svih željnih lude zabave, druženja, ugodne i opuštene atmosfere te dobre glazbe biti veliki maškarani šator na parkiralištu Petak pokraj autobusnog kolodvora u Crikvenici, a kako bismo doznali nešto više općenito o događanjima u Crikvenici u razdoblju koje je pred nama, razgovarali  smo s Marijanom Biondić, direktoricom Turističkoga ureda TZG Crikvenice.

Možete li nam reći nešto više o organizaciji ovogodišnjih događanja u razdoblju koje je pred nama?

-Ove je godine organizacija manifestacija u božićno-novogodišnjem i maškaranom periodu zamišljena malo drugačije u odnosu na prethodne godine. Naime, TZG Crikvenice i Grad Crikvenica su odlučili da Turistička zajednica bude glavni nositelj projekta, a da se za tehnički i ugostiteljski dio odabere suorganizator, kako bi se racionalizirali troškovi i organizatoru ostavilo više vremena za osmišljavanje i razradu detalja vezanih uz promidžbene aktivnosti i koordinaciju događanja. Za suorganizatora manifestacija u maškaranome šatoru od 15. prosinca 2010. do 7. ožujka 2011. je odabrana tvrtka “Apoksiomen” d.o.o., čije je sjedište u Malom Lošinju, no već je neko vrijeme uključena u crikveničko poduzetništvo vođenjem diskoteke “Bakaga” u sklopu Hotela “International” (nekadašnja diskoteka “Phoenix”). Pokrovitelj svih događanja će biti Grad Crikvenica, a očekujemo da će i veliki broj sponzora prepoznati vrijednost crikveničkih maškara.

Za što će konkretno biti zadužen “Apoksiomen” d.o.o., a za što Turistička zajednica?

-“Apoksiomen” d.o.o. će se pobrinuti za najam, montažu i demontažu šatora veličine 1600 m2, koji može primiti oko 3.500 posjetitelja, za cjelokupnu infrastrukturu, tehnički i ugostiteljski dio, osiguranje i 24-satni nadzor šatora, čišćenje i odvoz smeća, zatim za dio marketinških aktivnosti i organizaciju dočeka Nove godine i dr. Osim što je “Apoksiomen” d.o.o. ponudio povoljniju cijenu od konkurentskog ponuđača, prednost koja je utjecala da ih odaberemo za suorganizatora je u tome što će za potrebe realizacije projekta zaposliti domaće ljude i surađivati  s poslovnim subjektima unutar Grada Crikvenice, primjerice s GKTD-om “Murvica”, lokalnom zaštitarskom tvrtkom i dr. TZG Crikvenice će organizirati program svih maškaranih i ostalih događanja i biti zadužena za promidžbu. Maškare će imati vrlo dobru medijsku pokrivenost kroz oglašavanje u tiskanim i elektroničkim medijima te na jumbo plakatima smještenima po cijeloj Hrvatskoj.

Recite nam nešto više o samom programu.

-Sastavljajući program, nastojali smo ga ispuniti što kvalitetnijim glazbenim gostima te zanimljivim, originalnim i vrijednim maškaranim sadržajima, kako bismo osim stanovnika Crikvenice i okolice privukli i goste i posjetitelje i kako bi svatko, neovisno o dobi, pronašao nešto za sebe. Osim već održanog tradicionalnog Sajma vina, u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana će se 24. prosinca u 21:00 h u šatoru održati koncert Giuliana (ulaznica 20 kuna), 31. prosinca će biti organiziran doček Nove godine, u sklopu kojega će nastupati “Blue band”, a ulaz će biti besplatan. Na maškaranim zabavama će za zabavu i dobru atmosferu biti zaduženi sljedeći glazbenici:
-Mladen Grdović (8. siječnja 2011.)
-Dražen Zečić (15. siječnja 2011.)
-Jasmin Stavros (22. siječnja 2011.)
-Magazin (29. siječnja 2011.)
-Jelena Rozga (5. veljače 2011.)
-Koktelsi (12. veljače 2011.)
-Jole (19. veljače 2011.)
-Maja Šuput (26. veljače 2011.)
-Zlatko Pejaković (5. ožujka 2011.).
Kao i prethodnih godina, za maškare će ulaz biti besplatan, dok će nemaškarani posjetitelji platiti 30 kuna za ulaznicu. Osim toga, u Crikvenici će biti organizirane tri velike tradicionalne maškarane povorke: velika mesopusna povorka tradicionalnih maski (30. siječnja), dječja maškarana povorka (6. veljače) i maškarana povorka umirovljenika (27. veljače). Od ostalih maškaranih događanja bih spomenula izbor prve mačke maškara, maškaranu olimpijadu, maškarani fritoboj, dječji talent show i pikado turnir, čajanke i tombule. Htjela bih naglasiti da su nam najveći poticaji za što bolju i kvalitetniju organizaciju maškara zadovoljstvo naših građana i želja da crikvenička rivijera postane prepoznatljivo i omiljeno maškarano odredište, na tragu nekadašnje bogate tradicije.
Sva maškarana zbivanja i novosti će se moći detaljnije pratiti na internetskoj stranici www.maskare.net, a ovim putem bih htjela pozvati sve željne dobrog provoda, muzike, plesa i opuštanja da nam se pridruže na maškaranim događanjima 2011. godine.

Primorske novine 12/2010.