Maškare 2015

Siječanj je savršeno vrijeme za početak najzabavnijeg i najluckastijeg razdoblja u godini. Dolazi nam, kako ga mnogi nazivaju, peto godišnje doba.
Zaigrana Rivijera Crikvenica i ove zime priprema vesele maškarane dane, čiji će glavni akteri biti duhovite i originalne maske. Otvorit će svoja vrata dragim prijateljima i gostima, pokazati im najbolju zabavu za velike i male posjetitelje te na nekoliko tjedana prepustiti maškarama vladarsko prijestolje.
Ljubav prema starim običajima maskiranja ovdje se njeguje od malih nogu, a posebnu radost maškaranim grupama predstavlja obilazak mjesta, uz tradicionalno pozdravljanje, bubnjeve i pjesmu.
Veseli i bezbrižni maškarani dani  prepuni smijeha i zabave počinju 10. siječnja, a trajat će sve do 18. veljače 2015. Tradicionalnim preuzimanjem gradskoga ključa maškare će zavladati čitavom crikveničkom rivijerom i veseliti nas nekoliko tjedana. Svake subote navečer u velikome maškaranome šatoru u centru Crikvenice najluđe maškarane zabave privlače više od 2.000 posjetitelja pa na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na plesnome podiju. Za sjajnu atmosferu, pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati će biti zadužena poznata glazbena lica s hrvatske estrade, poput Joleta ili Jelene Rozge.
Očekuju nas i dvije tradicionalne povorke ulicama Crikvenice, i to Dječja maškarana povorka 18. siječnja te Velika maškarana povorka, 25. siječnja. Povorke iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika, čije maštovite i jedinstvene maske, pjesma i radosno paradiranje uz glazbu i ples zabavljaju brojne posjetitelje. Neovisno o tomu hoćete li se maskirati ili ne, Vaši će vam domaćini za dobrodošlicu pripremiti posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane za vrijeme trajanja Maškara, ujedinjene pod nazivom “Vesela maškarana škrinjica”.
Čitanjem duhovite šentence, teksta koji opisuje događanja u protekloj godini, 18. će veljače započeti simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i poteškoće u 2014. godini te će naposljetku biti spaljen. Bubnjevi i pjesma maškaranih skupina dozvat će proljeće, a ljubitelji maškara pohraniti maske na sigurno do sljedeće prilike.
Maškare u svima bude zaigranost i dječju znatiželju, stoga oslobodite kreativnost, nakratko postanite ono o čemu ste oduvijek maštali, osmijeh na lice i pravac na Rivijeru Crikvenica!
Najbolja maškarana zabava čeka upravo vas, a svoje omiljene plesne korake i najbolju masku morate otkriti sami.