Maškare 2014.

I ove će zime crikvenička rivijera biti zaigrana i obojena veselim karnevalskim šalama i originalnim maskama. Otvorit će svoja vrata dragim prijateljima i gostima, pružiti najbolju zabavu za sve generacije i prepustiti maškarama vladarski tron. Maškarane grupe će glasnim bubnjevima i pjesmom tjerati zimske duhove i prizivati proljeće te obilaziti mjesta i pozdravljati mještane Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca.

Maškarano ludilo u Crikvenici trajat će od 11. siječnja do 5. ožujka 2014. U tome će razdoblju veliki maškarani šator na parkiralištu “Riviera” u centru Crikvenice biti domaćin svima željnima lude zabave, smijeha, plesa i dobre muzike. U ukupno sedam maškaranih zabava subotom će se za dobru atmosferu pobrinuti popularni domaći glazbenici: Jole, Jelena Rozga, Dražen Zečić, Jasmin Stavros, Mladen Grdović, Gustafi i Lidija Bačić.

U Crikvenici će biti organizirane i tradicionalne manifestacije na otvorenom, koje svake godine privuku veliki broj sudionika i gledatelja – Velika maškarana povorka 26. siječnja te Dječja maškarana povorka 9. veljače.  Osim toga, posjetitelji će moći uživati i u opuštenim nedjeljnim poslijepodnevima uz čajanku, tombulu i prigodan zabavni program.

Maškare 2014. će završiti u srijedu, 5. ožujka 2014. tradicionalnim čitanjem šentence, teksta u kojemu se kritizira stanje u društvu te ismijavaju pojedini događaji i ljudi, nakon čega slijedi suđenje i spaljivanje mesopusta, krivca za sve nedaće i poteškoće u 2013. godini.

 

Program Maškare 2014.