Objave za medije 2012.

Objava za medije – posljednji vikend
Posljednji maškarani vikend u Crikvenici
Na žalost brojnih ljubitelja maškara, bliži se posljednji maškarani vikend u Crikvenici. Subota, 18. veljače, donosi raznovrsna maškarana događanja već od samoga jutra. Tako će u 9 sati na Boćalištu “Gornji kraj” započeti 2. po redu maškarani boćarski turnir za žene, a u 14 sati će se u Gornjem kraju održati druženje maškaranih grupa i udruga. Večer je, pak, rezervirana za posljednju ovogodišnju zabavu u maškaranome šatoru, s početkom u 21 sat. Posjetitelje će zagrijati i rasplesati grupa “Trend”, a glavni gosti večeri su Marijan Ban i “Diktatori”. U sklopu maškarane zabave će se održati i tradicionalno krštenje mesopusta, kojemu će i ove godine zasigurno biti nadjenuto originalno i duhovito ime. U nedjelju, 19. veljače će, s početkom u 15 sati, u ugodnom ambijentu caffe bara “Milman” na crikveničkoj tržnici započeti tombola i čajanka uz ukusne slastice. U srijedu, 22. veljače, će u 16 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici započeti čitanje šentence i suđenje mesopustu. Nakon što se utvrdi koje je sve nedaće i poteškoće u 2011. prouzrokovao, mesopust će dobiti i primjerenu kaznu – bit će spaljen i bačen u more.
Posjetite maškaranu Crikvenicu, veselite se i zabavite s nama uz pregršt maškaranih događanja, plesa i najbolje domaće glazbe!
Radujemo se Vašem dolasku!

Detaljnije informacije o maškarama se mogu pronaći na internetskoj stranici: www.maskare.net. Organizator ovogodišnjih maškara u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, suorganizator “Apoksiomen” d.o.o., a pokrovitelj Grad Crikvenica.

Kontakt osoba: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice e-mail: marijana.biondic@tzg-crikvenice.hr mobitel: 099 315 9551

Otkazuje se dječja maškarana povorka u Crikvenici
Organizatori Dječje maškarane povorke, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Društvo “Naša djeca” Grada Crikvenice, zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta i sigurnosnih razloga u šatoru su, u dogovoru s ravnateljicama Dječjega vrtića “Radost” i dviju crikveničkih osnovnih škola, bili prisiljeni odgoditi dogovoreni termin 5. veljače i zakazati novi termin Dječje maškarane povorke – 18. veljače 2012. godine. Kako je iz istih razloga i organizator Riječkog karnevala odgodio svoju dječju karnevalsku povorku zakazanu za 11. veljače i prebacio je na za njih jedini mogući slobodni termin 18. veljače, organizatori Dječje maškarane povorke u Crikvenici su zaključili da se umjesto Dječje maškarane povorke održi maškarani četvrtak (po staroj tradiciji četvrtci se zovu tusti, pusti i poberuhi) dana 16. veljače 2012. godine. Taj dan djeca, tete i učiteljice u vrtić i osnovne škole dolaze omaškarana, pod maskama se održava nastava, a nakon toga se druže. Ukoliko to vremenske prilike budu omogućile, 16. veljače je predviđeno druženje na otvorenom prostoru ispred robne kuće u Crikvenici, gdje će se uz voditelja Borisa Novakovića predstaviti sljedeće grupe: – od 10:30 sati djeca Dječjega vrtića “Radost” – grupe “Šarene maske” i “Malik i Vila Markačeva” – od 11:00 sati djeca osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora – grupe “Crikveničke note”, “Kauboji”, “Pankeri” i dr. te najbrojnija grupa “Ribari”. Ukoliko vremenske prilike ne budu povoljne, djeca će se družiti u svojim objektima (bez izlaska na crikveničku tržnicu), dakle maškarani četvrtak se neće otkazivati.

Vesela maškarana srijeda s Jelenom Rozgom
Nepovoljne vremenske prilike su odgodile većinu maškaranih događanja na Kvarneru, između ostaloga i prošlu maškaranu subotu u Crikvenici. No, bura se smirila i pritajila pa će ljubitelji maškara ipak doći na svoje i neće ostati zakinuti. Tako će se već u srijedu, 15. veljače, u maškaranome šatoru u Crikvenici održati zabava na kojoj će sve posjetitelje zabavljati popularna Jelena Rozga. Zabava započinje u 21 sat, a publiku će zagrijati dobro uigrana i raspoložena grupa “Trend”, nakon koje će na scenu stupiti Jelena Rozga i priuštiti najbolju zabavu do kasno u noć. Zabavite se na maškaranoj zabavi uz Jelenu Rozgu i opustite u postvalentinovskom ozračju u Crikvenici…

Objava za medije 4. vikend
Veseli maškarani vikend u Crikvenici
Crikveničkim ulicama i dalje caruju maškare te svim obožavateljima “petog godišnjeg doba” unose radost, pregršt zabave, plesa i izvrsne glazbe u duge zimske dane. Maškarani vikend pred nama donosi zanimljiva i raznovrsna događanja. Tako će se 28. i 29. siječnja tijekom cijeloga dana u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici održavati 7. karnevalski turnir u rukometu i mini rukometu, a organizira ga Primorska škola rukometa. Na turniru će sudjelovati preko 30 ekipa s ukupno petstotinjak djece.
U subotu, 28. siječnja, će u 21 h u šatoru započeti još jedna u nizu ludih maškaranih zabava. Grupa “Trend” će zagrijati publiku, a glavni glazbeni gost večeri je legendarni Jole, majstor za najbolje fešte, koji zasluženo nosi titulu jednoga od najboljih zabavljača na hrvatskoj glazbenoj sceni.
U nedjelju u 14 sati započinje tradicionalna Velika maškarana povorka, u kojoj će se predstaviti preko 40 zanimljivih i maštovitih maškaranih grupa i udruga s oko 2.000 maškara. Nakon povorke će se u šatoru nastaviti zabava uz grupu “Trend”.
U 16 sati će u caffe baru “Milman” na crikveničkoj tržnici započeti još jedna tombola i čajanka uz ukusne slastice i ugodno druženje.
Neka Vaše odredište za najbolju zabavu, opuštenu atmosferu, druženje, ples i pjesmu i ovaj vikend bude maškarana Crikvenica…

Objava za medije 3. vikend
Veseli maškarani vikend u Crikvenici uz grupu “Magazin”
Crikvenica je i dalje jedna od najveselijih i najpoželjnijih maškaranih destinacija. Maškarani vikend pred nama donosi još smijeha, bezbrižne zabave, vesele i originalne maske te najluđi provod u ugodnom društvu. U subotu, 21. siječnja, će u 21 h u šatoru započeti maškarana zabava. Posjetitelje će svojim nastupom zagrijati izvrsna grupa “Trend”, a glazbeni gost večeri je dinamična i vesela grupa “Magazin”, uz čije će poznate stare i nove glazbene hitove maškarani šator do ranih jutarnjih sati biti ispunjen pozitivnom energijom i ugodnom atmosferom.
Nedjeljno poslijepodne je kao stvoreno za odmor uz slatke zalogaje i čaj te iskušavanje sreće u igri tombole u caffe baru “Milman” na crikveničkoj tržnici, s početkom u 15 sati.
Neka Vaše odredište za vrhunsku zabavu, opuštanje, ples i pjesmu i ovaj vikend bude maškarana Crikvenica…

mobitel: 099 315 9551

Objava za medije 2. vikend
Drugi maškarani vikend u Crikvenici
Maškare su preuzele kormilo na crikveničkome području te su pred nama dani prepuni smijeha, plesa i zanimljivih maškaranih događanja. I ovaj nas vikend očekuje pregršt zabave i opuštenih sati ispunjenih bezbrižnošću. U subotu, 14. siječnja će u 18 sati u maškaranome šatoru u Crikvenici započeti 3. otvoreni maškarani pikado turnir, u kojemu će šarolike ekipe sastavljene od raznih generacija odmjeriti svoje umijeće i vještinu u bacanju strelica. Maškarani pikado turnir je namijenjen amaterima, a ekipe će sačinjavati 4 člana u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon turnira u pikadu će u 21 h u šatoru započeti maškarana zabava uz grupu “Trend” i glazbenoga gosta večeri, legendarnoga Mladena Grdovića, uz čije će poznate glazbene hitove zabava potrajati do zore.
U nedjelju slijedi odmor i opuštanje uz slatke zalogaje, čaj i tombolu u caffe baru “Milman” na crikveničkoj tržnici, s početkom u 15 sati. Provedite ludi maškarani vikend u Crikvenici, zabavite se i dopustite da zaplešu sva Vaša osjetila.
Veselimo se Vašem dolasku!

mobitel: 099/315 9551

Objava za medije 1. vikend
Počinju Maškare 2012. u Crikvenici
Maškarano ludilo u Crikvenici 2012. traje od 7. siječnja do 22. veljače, a Crikveničane i njihove goste očekuje punih sedam tjedana dobre zabave, smijeha i raznolikih maškaranih događanja. Veliki maškarani šator na parkiralištu Petak pokraj autobusnog kolodvora u Crikvenici će i ove godine ugostiti sve željne lude zabave, smijeha, plesa i dobre muzike. Subotom će za odličnu atmosferu biti zadužena zvučna glazbena imena s hrvatske estrade. Ove subote, 7. siječnja, će se u Gradskoj luci podignuti i zavijoriti maškarana zastava. U 16 sati će započeti maškarano druženje crikveničkih grupa u Matkovićima. U 23 sata će u velikom maškaranom šatoru biti svečana primopredaja gradskoga ključa između Damira Rukavine, gradonačelnika Grada Crikvenice i Velimira Katnića – Joja, meštra crikveničkih maškara. Tim će simboličnim činom meštar postati gradonačelnik s mandatom od 7 tjedana, a maškare preuzeti vlast. Nakon primopredaje će maškarane i nemaškarane posjetitelje do ranih jutarnjih sati zabavljati Dražen Zečić.
Nedjelja je pak rezervirana za prvu ovogodišnju čajanku i tombolu, koja će se održati u caffe baru “Milman” na crikveničkoj tržnici, s početkom u 15 sati.
Pridružite nam se na maškaranom ludilu u Crikvenici, opustite se i zabavite te nakratko postanite netko drugi.
Veselimo se Vašem dolasku!

mobitel: 099/315 9551