Karnevalske igre

Karnevalske igre, koje su se trebale održati u subotu, 4. veljače, odgađaju se za petak, 10. veljače, a održat će se u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 16 sati.

Karnevalske igre će se u Crikvenici održati u maškaranome šatoru u subotu, 4. veljače 2012. s početkom u 16 sati. Program će započeti radionicama i igrama za najmlađe, dok je natjecanje karnevalskih grupa rezervirano za 18:00 sati. Prijava najmlađih sudionika je do 15:00 sati, a dolazak i prijava karnevalskih grupa do 17:00 sati. Karnevalske igre su sportsko-zabavna manifestacija koja se održava u vrijeme maškara, a cilj joj je okupljanje, natjecanje i zabava kroz karnevalsku tematiku. U drugoj godini održavanja igara natjecat će se karnevalske grupe iz cijele Hrvatske. Natjecateljske discipline obuhvaćaju spoj snage, spretnosti i logike, a povezujući ih sa zabavnom karnevalskom tradicijom, dobili smo maštovite igre za sve generacije. Grupe će se natjecati u zanimljivim i dinamičnim igrama poput skakanja u vreći, vožnje kariole, držanja pune krigle, rezanja drveta, potezanja konopa itd…  Osim programa za odrasle, premijeru će doživjeti i program za djecu predškolske dobi nazvan “Mini Karnevalske igre”, gdje će se kroz igre družiti i okupiti naši mališani. Karnevalske grupe za igre odabire domaćin igara, a u ekipi može sudjelovati maksimalno 8 osoba (minimalno 3 ženske osobe). Najbolje plasirane ekipe imaju pravo sudjelovanja na završnici  u Rijeci 10. veljače 2012. U sklopu ovogodišnjih Karnevalskih igara u Crikvenici će se održati i izbor Prve mačke crikveničkih maškara, koji  se temelji na tradiciji staroj više od 70 godina. Nakon završetka ovih dvaju maškaranih događanja Vas očekuje luda zabava uz grupu Berekini.

Za sudjelovanje u Karnevalskim igrama u Crikvenici se možete prijaviti na broj telefona: 051/241 051 ili na e-mail adresu: gordana@tzg-crikvenice.hr, i  to najkasnije do 1. veljače 2012. godine.

Održane Karnevalske igre i Izbor Prve mačke maškara u Crikvenici

Olujna bura je ovih dana rušila sve pred sobom, no nije uspjela slomiti duh Karnevalskih igara. U petak, 10. veljače, su se u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici neustrašivi maškarani natjecatelji borili, zabavljali i uživali sa svojim navijačima u zanimljivom programu. Program je započeo u 16 sati, kada se okupilo pedesetak mališana, koji su uz pomoć svojih profesorica i učiteljica  s velikim žarom igrali Mini karnevalske igre. Nastupale su četiri ekipe, a u konačnici je pobijedila ekipa  KAUBOJI, drugoplasirana je ekipa CRNE MAMBE, trećeplasirana ekipa LEPTIRICE, dok je četvrto mjesto pripalo maškaranoj ekipi KILLERI. Sat vremena kasnije su došli i odrasli na red. Ukupno pet ekipa se borilo za prolazak u finale: Selce Mantinjada, Jadranovo, Duga, Gornji kraj i Matkovići – Crikvenica. Natjecatelji su se okušali u sljedećim igrama: Vreće, Krigle,  Jabuke s poslasticom šlagom te Konop. No, prije završne igre potezanja konopa, birala se Prva mačka crikveničkih maškara. Izbor  Prve mačke crikveničkih maškara održao se po treći put nakon 70 godina te ponovno postaje tradicionalan.  Za titulu prve mačke su se borile Vedrana Šegulja i Lea Knežević iz Jadranova, Vanessa Petrović iz Selca te Corina Maljković, Iris Šarlija i Antonija Lastrić iz Crikvenice. Kako bi osvojile žiri, kandidatkinje su trebale pokazati ljepotu, šarm, spretnost i vještine u prenošenju jaja, nizanju bisera i guljenju krumpira. Najsvestranijom natjecateljicom se pokazala Corina Maljković i postala Prva mačka crikveničkih maškara 2012., a nagradu joj je uručio crikvenički meštar Velimir Katnić. Prva pratilja je bila Vanessa Petrović, a druga pratilja Vedrana Šegulja, kojima je nagrade i cvijeće uručio gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, ujedno i glavni član žirija.  Autorica  ovoga zabavnoga programa je Kornelija Barac-Neli. Karnevalske igre su završile pobjedom ekipe Matkovići, koja je s ponosom opravdala prošlogodišnji status najboljih na igrama u Crikvenici i ostvarila pravo plasmana na veliku završnicu igara, 17. veljače u Boćarskome domu  Podvežica u Rijeci.  Drugoplasirana ekipa je bila Gornji kraj, a broncom se okitila ekipa Duga. Na velikoj završnici Karnevalskih igara u Rijeci će, uz crikveničke Matkoviće, nastupati ekipe iz Malinske, riječkoga prstena, prošlogodišnja pobjednička ekipa Matulji te gostujuće ekipe Velika Gorica i Biograd na Moru. Ulaz na završnicu će biti besplatan.

Karnevalske igre i Izbor prve mačke

Foto: Martina Šalov

Foto: Antonio Visković

Foto: www.tinybizz.com

Mini karnevalske igre

Foto: Martina Šalov

Foto: Antonio Visković