Karnevalska povorka umirovljenika 2010.

Karnevalska povorka umirovljenika
Karnevalska povorka udruga umirovljenika održat će se u subotu, 23. siječnja 2010. u 14,00 h, a u 21,00 h će u karnevalskome šatoru biti maškarana zabava uz grupe “Le Mond” i “Los Caballeros”.  Šarmantni i veseli umirovljenici, njih petstotinjak s područja Primorsko-goranske županije i njihovi gosti, su se prvi puta priključili Velikoj karnevalskoj povorci 2009. godine, a ove su godine, zahvaljujući velikom interesu za sudjelovanje i entuzijazmu organizatora, dobili i  zasebnu povorku.  Vjerujemo da će umirovljenička povorka postati važnim dijelom tradicije i još dugo razveseljavati Crikveničane i njihove goste.

Program:
23.1.2010.

13,00 – okupljanje maškaranih udruga umirovljenika      
              – mjesto okupljanja – Crni mol uz piće dobrodošlice 

14,00 – početak kretanja povorke ulicama: – Crni mol – Strossmayerovo šetalište –
              – Trg Stjepana Radića – karnevalski šator
              – predstavljanje grupa na pozornici uz voditelje

16,00 – predstavljanje grupa i druženje karnevalskome šatoru uz: 
             – glazbu i ples
             – hranu i piće
             – izbor maski

Karnevalska povorka umirovljenika – plakat

Brošura Penzići

Foto: Dino Lovrić

U subotu, 23. siječnja 2010. godine su sunčanim crikveničkim ulicama vladali veseli umirovljenici i još jednom dokazali da je bitna dobra volja, entuzijazam i veseo duh, a ne godine. U velikoj povorci  čiji je start bio kod Hotela Esplanade, a cilj centar Crikvenice, sudjelovalo je ukupno trinaest grupa iz Primorsko-goranske županije i drugih dijelova Hrvatske. Sudjelovali su umirovljenici  iz Gornjeg kraja Crikvenica, Ivanić Grada, Jelenja, Križa, Doma umirovljenika Kantrida Rijeka, Matkovića, Vrbovskoga – Lukovdola, Opatije, Bakra s podružnicama, Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruge umirovljenika “Sunce” Crikvenica, Jadranova i Dramlja.
Povorku su predvodili meštar crikveničkih maškara Vele sa svojom svitom, prva mačka maškara Draženka Antić i gromoglasna glazba crikveničke grupe Gornji kraj. Nakon što su se sve grupe predstavile okupljenima, uslijedilo je druženje u karnevalskome šatoru uz tradicionalnu batudu, dobru kapljicu i glazbu. Umirovljenike je pozdravio crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina i predsjednik Matice umirovljenika Primorsko-goranske županije Danijel Mažuran.