Izbor prve MAČKE maškara 2010.

Izbor prve mačke maškara
U nedjelju, 17. siječnja 2010. će se u 16 h u karnevalskome šatoru na Petaku održati Izbor prve mačke maškara i modna revija. Izbor se temelji na tradiciji staroj više od 70 godina, a kandidatkinja mora ispunjavati sljedeće kriterije:
– biti ženskoga spola
– imati 18 godina ili više
– biti komunikativna i šarmantna
– poznavati karnevalski duh i tradiciju našega kraja.
U prvom izlasku na pozornicu se kandidatkinja mora predstaviti u karakterističnoj odori grupe, i to u pratnji predstavnika svoje grupe (najviše četiri osobe). Karnevalska grupa je dužna osmisliti i izraditi kostime za svoju kandidatkinju i sve članove koji će biti u pratnji.
Na drugome predstavljanju bi kandidatkinje trebale nositi kostim mačke, zaštitni znak izbora.
Prijaviti se može na broj telefona 051/241 051 (TZG Crikvenice) ili 098/ 186 4175 (Kornelija Barac).
Pridružite nam se u nedjelju na ovom jedinstvenom natjecanju, podržite svoje kandidatkinje i dobro se zabavite!

Izbor prve MAČKE maškara – plakat

Foto: Dino Lovrić

U nedjelju, 17. siječnja je u šatoru održan Izbor prve mačke crikveničkih maškara, nastao na temelju starog običaja koji datira još od 1930. godine, kada je Vita Ivančić – Kozina proglašena najboljom crikveničkom mačkom. Natjecalo se osam kandidatkinja: Draženka Antić iz Selca, Angela Karačić iz Crikvenice, Andrea Stojčić iz Dramlja, Katarina Šamanić iz Crikvenice, Silvia Sobol iz Crikvenice, Helena Brajković iz Jadranova, Corina Maljković iz Crikvenice i Dina Car iz Dramlja. Nakon što su se natjecateljice u prvome izlasku predstavile u kostimu grupe koju predstavljaju, a u drugome u kostimu mačke, žiri je odlučio da je prva “mačka” ovogodišnjih maškara mlada studentica Draženka Antić, kandidatkinja Selačke mantinjade, kojoj je lentu i krunu uručio gradonačelnik Damir Rukavina, a njeni su je Selčani nagradili gromoglasnom svirkom. Pobjednica će uz Svitu i meštra predstavljati Grad Crikvenicu na svim maškaranim manifestacijama i u medijima te je stekla pravo da sljedeće godine sudjeluje na izboru kraljice Riječkoga karnevala.