Maškarana povorka uz Kauboje! – veliki videozid u dvorani

Tradicija, radost, šarenilo, pjesma, ples, osmjesi na licima i žamor sa svih strana – tako se najkraće može sažeti ono što nas čeka u nedjelju, 26. siječnja. Događat će se nešto što su ljubitelji maškara nestrpljivo očekivali godinu dana – Dječja i Velika maškarana povorka u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice.
Sudionici obiju povorki okupljat će se ispred ulaza na Gradsko kupalište u Crikvenici. Obje će se povorke moći pratiti uživo na portalima koji čine Regionalnu news mrežu (Tunera.info, Poduckun.net, Torpedo.media i Lanterna.news). Na Dječjoj maškaranoj povorci sudjelovat će trinaest grupa s oko 1000 maškarica iz Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca Bribira, Triblja, Kraljevice, Bakra, Hreljina, Ogulina i Grobnika. Na Velikoj maškaranoj povorci bit će više od trideset grupa s oko 1200 sudionika, a osim lokalnih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja, sudjelovat će i maškare iz Bakra, Viškova, Kraljevice, Hreljina, Šmrike, Praputnjaka, Škrljeva, Rijeke, Opatije, Žejana, Ozlja, Duge Rese, Ivanić-Grada, Općine Križ, Primoštena, Poreča te četiri grupe iz Slovenije (tri iz Kidričeva i jedna iz Kočevja). Povorku će predvoditi crikvenički meštar, maškarana svita, predstavnici TZG Crikvenice i Grada Crikvenice te posebni gosti – meštar Toni i kraljica Riječkoga karnevala. Od 10 do 14 sati će posjetitelje na trgu zabavljati grupa „Point“, a nakon što predstave svoje ovogodišnje maske, sve će se grupe nastaviti zabavljati uz istu grupu u Gradskoj sportskoj dvorani, gdje će biti počašćene hranom i pićem.

Međutim, da nedjelja u Crikvenici ne bi u potpunosti bila u znaku maškara, pobrinuli su se Kauboji, koji su na Europskome prvenstvu u rukometu u velikom trileru i borbi do posljednje sekunde uspjeli pobijediti Norvešku te se plasirali u finale, koje će se održati u 16:30 sati. Pod pokroviteljstvom „Eko-Murvice“ d.o.o. i „Jadrana“ d.d. u Gradskoj sportskoj dvorani će se postaviti veliki videozid pa će svi sudionici povorki imati priliku uživati u rukometnoj poslastici, a istovremeno se zabavljati, plesati i pjevati!