Humanitarni karnevalski bal u Rijeci

U subotu, 21. veljače 2009. godine, s početkom u 21.00 sat, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, u okviru 26. međunarodnog riječkog karnevala, održao se Humanitarni karnevalski bal.

Uzvanike  je dočekao gradonačelnik Vojko Obersnel sa suprugom te Meštar Toni s Kraljicom karnevala.

Visoki uzvanici na Humanitarnom karnevalskom balu ove godine bili su iz:
Belgije, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Indonezije, Kanade , Koreje, Makedonije, Nizozemske, SAD, Srbije, Španjolske

Ove godine humanitarni karakter Bala  bio  je usmjeren  prema Zavodu za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka na Kantridi, i sav prikupljen iznos upotrijebit će se za nabavku laparoskopske opreme tj. za kompletiranje stupa za dječju laparoskopiju. Nabavkom tog instrumentarija uvest će se minimalno invazivna kirurgija na Zavodu za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka. Korist je višestruka: minimalni operacijski rezovi, manja trauma tkiva, manja bolnost, brži postoperacijski oporavak.
Tema ovogodišnjeg Humanitarnog karnevalskog bala  bila je “Maska govori više od lica” – ova misao Oscara Wildea nadovezuje se na temu Međunarodnoga riječkoga karnevala: “Budi što želiš”.
Na Balu je  i ove godine svirao Salon orkestar HNK Ivana pl. Zajca, pod ravnanjem maestre Nade Matošević.Bal je otvoren kompozicijom  na lijepom plavom Dunavu, a orkestra je izveo 4 bloka evergreena, zajedno sa solisticom Lelom Kaplowitz, pjevačicom rođenom u Sisku, koja već petnaest godina, mahom izvan Hrvatske, nadahnuto izvodi jazz, blues, funk i soul.
I naravno bilo je tu i  glazbeno-plesno iznenađenje večeri.
RIJEČKI KARNEVAL

Na balu je sudjelovala i Kornelija Barac, predsjednica Karnevalske udruge “Kirci”.