GOTOVE MAŠKARE U DJEČJEM VRTIĆU “RADOST”

I ove godine djeca i odgajateljice Dječjeg vrtića Radost održali su tradiciju maškara u vrtiću. Svaki četvrtak organizirane su igre pod maskama. Bilo je tu pjesme, plesa, smijeha, frita… Imperativ je bila zabava svih sudionika. Odgajateljice su bile veoma kreativne u smišljanju novih igara. Skupina ”Slatkići” sudjelovala je na manifestaciji Čakavsko maškarano zapolne u organizaciji Katedre Čakavskoga sabora Kotora, gdje se predstavila spletom pjesama o maškarama te plesom i pjesmom ”Lovilo”.
Posljednji četvrtak kršten je mesopust. Bilo je mnogo prijedloga za ime, no djeca su se složila da ga se nazove Požarko. Nakon krštenja mesopusta maskirana povorka krenula je u šetnju gradom. Istoga dana u šatoru je održana tradicionalna čajanka DV Radost. U šatoru je bilo igara, pjesme, plesa, tombole… Zajedno su se zabavljali roditelji, djeca, odgajatelji… U tomboli su svi bili dobitnici vrijednih nagrada. Djelatnici DV Radost su zahvalni svim sponzorima koji su pomogli pri organizaciji tombole.
Sudjelovali smo i na 30. Riječkom karnevalu, gdje smo se predstavili maskom vatrogasci. Istom maskom predstavili smo se i na crikveničkoj Dječjoj reduti.
Na Pepelnicu, djeca i odgajateljice su se okupili u holu vrtića gdje je pročitana šentenca mesopustu. Kriv je, jer se tukao, bacao stvari po vrtiću, pljuvao, pokazivao jezik, kopao po tetinom ormaru, krao igračke, parao crtančice, štipao se, prolijevao vodu po kupaonici, zapalio je šumu… Nakon pročitane šentence svi su krenuli na plažu ispod hotela Kaštel gdje je krivac za sve nedaće u vrtiću spaljen.
Pomalo tužni, jer su gotove maškare, djeca i odgajatelji spremili su maske i bubnjeve do slijedeće godine kada nas očekuju nove maškarane zabave.

Tekst: Iva Baldo, mag


Foto: DV “Radost”