Dječji maškarani četvrtak

Organizatori Dječje maškarane povorke, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Društvo “Naša djeca” Grada Crikvenice, zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta i sigurnosnih razloga u šatoru su, u dogovoru s ravnateljicama Dječjega vrtića “Radost” i crikveničkih osnovnih škola, bili prisiljeni odgoditi dogovoreni termin 5. veljače i zakazati novi termin Dječje maškarane povorke – 18. veljače 2012. godine.

Kako je iz istih razloga i organizator Riječkog karnevala odgodio svoju dječju karnevalsku povorku zakazanu za 11. veljače i prebacio je na za njih jedini mogući slobodni termin 18. veljače, organizatori Dječje maškarane povorke u Crikvenici su zaključili da se umjesto Dječje maškarane povorke održi maškarani četvrtak (po staroj tradiciji četvrtci se zovu tusti, pusti i poberuhi) dana 16. veljače 2012. godine. Taj dan djeca, tete i učiteljice u vrtić i osnovne škole dolaze omaškarana, pod maskama se održava nastava, a nakon toga se druže. Ukoliko to vremenske prilike budu omogućile, 16. veljače je predviđeno druženje na otvorenom prostoru ispred robne kuće u Crikvenici, gdje će se uz voditelja Borisa Novakovića predstaviti sljedeće grupe: – od 10:30 sati djeca Dječjega vrtića “Radost” – grupe “Šarene maske” i “Malik i Vila Markačeva” – od 11:00 sati djeca osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora – grupe “Crikveničke note”, “Kauboji”, “Pankeri” i dr. te najbrojnija grupa “Ribari”.

Ukoliko vremenske prilike ne budu povoljne, djeca će se družiti u svojim objektima (bez izlaska na crikveničku tržnicu), dakle maškarani četvrtak se neće otkazivati.

Prijevoz je organiziran za djecu iz Jadranova s polaskom u 10:30 sati te djecu iz Dramlja u 10:45 sati. Povratak autobusa za Dramalj će biti u 12:15 s autobusnoga kolodvora, dok djeca iz Jadranova ostaju na nastavi u Crikvenici. Nakon predstavljanja djeca odlaze kući (osim djece iz Jadranova).